Individuele leerroute

  • Eigenaarschap leerproces bij de student
  • Alles of deel flexibel
  • Goedkeuring op aanvraag

Waarom de individuele leerroute van Fringe?

Als school wil je dat studenten het beste uit zichzelf halen. Dat ze kunnen leren en ontwikkelen op een manier die het beste bij ze past, flexibel en gepersonaliseerd. ILR staat voor individuele leerroute, maar wat betekent dit nu precies?

Door de inzet van de ILR krijgt de student meer eigenaarschap over zijn leerproces. De ILR stelt studenten in staat een groot deel van hun eigen leerroute te bepalen en te plannen. De student krijgt meer keuze in wat hij wil leren en hoe hij wil leren, maar ook in waar hij wil leren. Deze kan bijvoorbeeld ontstaan uit leervragen die de student heeft maar ook uit voorkeur of interesse op dat moment. Door deze keuzes mogelijk te maken wordt het onderwijsaanbod gepersonaliseerd. Daarnaast moet hij kunnen kiezen welk aanbod hij wil volgen in de tijd zodat er een individuele leerroute ontstaat. Dit is altijd in samenspraak met de docent, die daarbij een coachende rol inneemt.

  • De ILR ondersteunt het onderwijslogistieke proces door inzichten te verschaffen in capaciteitsplanning en de beperkingen met betrekking tot keuzevrijheden (een zwembad of werkplaats is niet altijd beschikbaar). Daarnaast zijn er realtime koppelingen mogelijk met roosterpakketten waardoor docent, roostermaker, planner en de student grip krijgen op gepersonaliseerd en flexibel leren.

  • Om te kunnen personaliseren en flexibiliseren heb je ook een aantal andere tools nodig. Bijvoorbeeld een flexibel aanbod van onderwijs. Dit vereist een modulair opgebouwd curriculum waarbij volgordelijkheid niet vereist is. Deze kan ontwikkeld en beheerd worden met de Onderwijscatalogus.

  • Daarnaast is het belangrijk om rubrics te ontwikkelen. Een rubric is een matrix waarbij je een aantal niveaus van een werkproces beschrijft. De student kan zichzelf “scoren” op zo’n werkproces en zien wat de volgende stappen zijn om een niveau verder te komen. Zo krijgt hij inzicht en kan hij regie nemen over zijn eigen leerroute. Om deze ontwikkeling in kaart te brengen en met de docent te bespreken hebben we de Peilstok ontwikkeld.

  • De student moet de inhoud van het onderwijs digitaal kunnen benaderen zodat hij op meer plaatsen kan leren en het leren niet alleen in de klas hoeft plaats te vinden. Met behulp van ons flexibel leerplatform ben je in staat het materiaal te ontwikkelen en any-time any-place aan de student aan te bieden.

Benieuwd naar de individuele leerroute?

Features

  • Regie over te volgen leeractiviteiten

    Per onderwijsproduct is het mogelijk om in te richten welke leeractiviteiten een student verplicht en/of optioneel kan volgen binnen het onderwijsproduct. Op het moment dat de student de keuze voor het onderwijsproduct doorgeeft, geeft hij direct ook de optionele leeractiviteiten door die de student gaat uitvoeren

  • Regie over de leerroute

    De student heeft middels de ILR zelf de regie over de leerroute. De student kiest welke onderwijsproducten hij komende periode(s) gaat volgen. Hierin ziet hij in een oogopslag welke vakken er komende tijd worden aangeboden.

  • Overzichtelijk dashboard

    Op het dashboard ziet de student in één oogopslag welke onderwijsproducten hij/zij heeft afgerond, met welke hij/zij bezig is en welke onderwijsproducten gepland zijn om te gaan volgen.

Meer functies
Ontdek wat de individuele leerroute voor jullie kan betekenen

We staan voor je klaar om een demo te geven en te laten zien hoe onze producten jullie onderwijs kunnen verbeteren. Plan direct een afspraak in.

Onze aanpak

  • Als onderwijsinstelling kan je te maken krijgen met diverse vraagstukken en/of uitdagingen op het gebied van onderwijslogistiek, software, kennis en/of capaciteit.
    Neem eenvoudig contact met ons op en leg je vraagstuk bij ons neer.

  • Onze samenwerking begint met een persoonlijke benadering. Na het eerste contact nemen we graag de tijd om uitgebreid kennis te maken en jouw specifieke vraagstukken te verkennen. We willen niet alleen begrijpen wat je nodig hebt, maar ook wie je bent en wat jouw visie is.

  • Tegen welk probleem loop je aan? Kom je capaciteit tekort, ben je op zoek naar software om de onderwijsprocessen goed te ondersteunen of heb je een heel ander vraagstuk? Samen brengen we dit in kaart zodat we jou met een passende oplossing jou kunnen helpen.

  • Nadat we jullie wensen, eisen en behoeften in kaart hebben gebracht, kijken we binnen team Fringe welke expert het beste gekoppeld kan worden aan jou en/of jouw team. Uiteraard kijken we naar de benodigde kennis, zowel op het gebied van software maar ook welke vaardigheden er nodig zijn. Zo zorgen we voor een goede match!

     

  • Samen met de expert van Fringe bepaal je de doelstellingen, de aanpak en het resultaat.
    Wanneer dit allemaal helder is, kunnen we aan de slag! Je hebt altijd een vaste
    Samen, met het onderwijs, voor het onderwijs.

Of kom direct in contact met één van onze experts of consultants

0570 62 27 63

[email protected]

Liever een bericht achterlaten?

Door dit bericht te versturen ga je akkoord met onze privacyverklaring